TV-serier (3K)

TV-Serier

Några TV-serier som jag tittar på för närvarande. Några går på Svensk TV andra finns på nätet bl.a. i programmet Satvod.

Science Fiction

Doctor Who

En rolig, tänkvärd och smått galen tv-serie om Doktorn och hans skepp Tardis som kan färdas i tid och rum. Doktorn är den siste av tidshärskarna eller på engelska timelords som håller ordning i universum. Till sin hjälp har han personer som han plockar upp på sina resor.

London verkar vara en centralpunkt i hans resor, en plats han ständigt återkommer till i sina lyckosamma försök att rädda mänskligheten undan diverse galaktiska bovar. En hjälte i rock och kavaj med ständigt rufsigt hår.

doktorTardis (3K)
Doctor Who

Stargate SG 1

En amerikans tv-serie på samma tema med galaktiska skurkar på ena sidan och SG 1 som kämpar det godas kamp. I det här fallet är det amerikanska armen som är det godas försvarare som tillsammans med andra goda krafter bekämpar ondskan i universum. Konstigt nog så talar alla engelska i hela universum, i denna serie. Men i övrigt är serien mycket underhållande för den som gillar denna typ av serier.

sg 1 and the stargate (6K)
SG 1 på väg genom The Stargate

Komedi

Seinfeldt

Seinfeld är en komediserie från 90-talet som jag gillar. Serien handlar om några vänner och deras liv i New York. Mycket av handlingen tilldrar sig i stå upp komikern Jerry Seinfelds hem.

Huvudpersonerna är:
Jerry Seinfeld är den person i serien, vilken oftast är i centrum av händelserna i serien
Cosmo Kramer med massor av idéer som han engagerar andra i, ofta med mindre lyckat resultat
Elaine Baines en före detta flickvän till Jerry som arbetar på ett förlag
George Costanza en kolerisk, flintskallig, liten man som i början av serien är arbetslös, men som till slut hittar ett arbete hos New York Yankees

Tecknat

Simpsons

En amerikansk tecknad serie som driver lite med det amerikanska samhällssystemet i komedins form. Homer en smått korkad far med 55 i IQ som gillar öl och arbetar som säkerhetsansvarig på ett kärnkraftverk. En intelligent fru som har universitetsexamen och arbetar som hemmafru.

Två barn, en pojke som är ett busfrö som alltid hamnar i tråkigheter och en duktig flicka som ställer till det ibland med sina obekväma frågor. Kul att titta på och extra roligt om du känner till lite om aktuella samhällsfrågor i USA.

simpsons (8K)
Familjen Simpson i TV-soffan

TV-serier senast uppdaterad den 04-jan-2008