Komedi och drama | Action och äventyr

Film drama samt komedi (5K)

Filmer

Jag brukar titta på film ibland och har några favoriter.

Komedi

Rosa Pantern

2006

Filmen börjar helt vansinnigt för att sedan fortsätta i samma stil. Den rosa pantern (en stor diamant) stjäls och Jacques Clouseau Frankrikes virrigaste polis kallas in för att lösa fallet. Han har stora framgångar i sitt sökande trots de sabotage som utförs av chefen för polisen. Clouseau blir mot alla odds en hjälte under sökandet efter den värdefulla ädelstenen.

Jag tycker bättre om den här filmen än de med Peter Sellers i huvudrollen. De komedierna var roliga, men ibland så blev skämten lite väl ansträngt hysteriska. Jean Reno som hans assistent i denna film är nästan perfekt. Även om hans reaktion på sin chefs infall, är lite för accepterande. En komedi som jag skrattade åt innan jag hunnit se fem minuter.

The Ladykillers

2004

En amerikansk komedi med lite mer återhållen humor och med ett moraliskt budskap. Några småskurkar startar ett projekt som inte går riktigt som de tänkt sig. Den som till slut drar det längsta strået är den vänliga gamla damen. Humorn kan vara lite morbid ibland, men det är trots allt en väldigt bra film.

Johnny English

2003

En fullkomligt galen komedi från England. Rowan Atkinson har aldrig varit roligare. De som har sett honom som Mr.Bean blir inte missbelåtna. Här spelar han en agent med rätt att döda. En fumlig 007 med osvikligt mod och väldigt bra självförtroende. Han vill väl men det blir så fel ibland. En antihjälte som vinner mot alla odds.

Love Happy

1949

Denna film inspelades just efter andra världskriget, strax innan det kalla kriget och det märks. En positiv skillnad jämfört med de senare 50-tals filmerna som var mycket mer slätstrukna. Detta är en positiv komedi från den glada tiden innan kommunistskräckens 50-tal. Marx bröderna framför här en del ganska anarkistiska idéer i humorns form.

Denna film handlar om de Romanovska diamanterna och några fattiga skådespelare. De försöker att skapa en komedi på Broadway utan några andra tillgångar än sin talang. En Marx Brothers komedi där den då väldigt unga Marilyn Monroe har en liten roll.

Drama

Huset vid sjön

2006

En av de bästa amerikanska filmer jag sett på länge. Det handlar om ett hus vid en sjö som för samman en man och en kvinna. Två tvillingsjälar som finner varandra över tid och rum. I filmen har en brevlåda, ett hus samt en hund viktiga roller. Se den, du blir inte besviken.

Cold Mountain

2003

En av mina favoritfilmer. Den handlar om människor som ger all sin kärlek samt uppoffrar sig för andra. Detta trots all den ondska som det amerikanska inbördeskriget för med sig. Även om de får utstå mycket, så lyckas de att behålla sin tro på människorna och slutet är trots all smärta, positivt.

A Beutiful Mind

2001

Den gripande berättelsen om nobelpristagaren John Nash liv från universitetet till berömmelse. En solig berättelse som får en dramatisk vändning när hans liv inte visar sig vara som han tror. Jag blev mest imponerad av hans fru. Hon måste ha varit en extraordinär människa. Detta är en film som grep mig djupt.

Amelie från Montmartre

2001

Berättelsen handlar om Amelie från Montmartre som försöker göra livet lite bättre för sina medmänniskor. Hennes Odysse för henne genom Paris, där hon möter många människor med egna livsöden. Jag måste erkänna att jag inte väntade mig så mycket av filmen. Utan min tanke var: att jag skulle se om jag kände igen miljöerna från en sommar i Montmartre, i min ungdom. Filmen var dock så bra att jag har sett om den flera gånger. En komedi eller ett drama, bedöm själva.

Buffalo Girls

1995

Rn film som handlar om de egensinniga kvinnor som trots den hårda verkligheten i den gamla vilda västern behåller sin mänsklighet. Rekomenderas till den som vill se en mer verklig skildring av vilda västern. Där starka självständiga kvinnor själva stakade ut sin framtid.

Filmer komedi och drama uppdaterad 16-aug-2008