Komedi och drama | Action och äventyr

film action och äventyr (8K)

Filmer

Några filmer med lite mer action.

Action

Sin City

2005

En våldsam berättelse om Sin City och de som bor där. En av de bättre filmer som jag sett. Även om våldet är så rått ibland, att jag inte kunde ta till mig filmen första gången jag såg den. En replik som Hartman framför när han är dödligt sårad: ”An old man dies. A young girl lives. A fair trade. I love you, Nancy ”. Det är den repliken som sammanfattar filmen för mig. En hårding som ger sitt liv för någon han älskar.

I denna film finns korruptionen överallt och svek mot vänner är vardagsmat. Trots det så finns det osannolika hjältar, som med våldsamma medel kämpar för en bättre värld.

Aeon Flux

2005

400 år in i framtiden i staden Bregna får Flux i uppdrag att döda en ledande politiker. Det går inte som vare sig hon eller hennes uppdragsgivare väntar sig utan hon upptäcker i stället väl dolda hemligheter. En riktig actionrulle där hjälten för omväxlings skull är en kvinna.

The Island

2005

En framtidsberättelse där transplantationer har blivit Big business. Kloner framställs för att användas som reservdelslager för de människor som de blivit klonade från. Det går lite snett när en klon börjar tänka självständigt och rymmer från farmen. En mycket bättre film än jag vågade tro innan jag sett den.

Danny the dog

2005

En riktig bra action rulle med ett moraliskt budskap. Behandla en människa som en människa och de kommer att förvåna dig positivt. Mycket action med actionfilmens mästare Jet Li.

Äventyr

Trilogin Sagan om Ringen

2001, 2002, 2003

En film som handlar om ett brödraskap som deltar i kampen mot Sauron. Det består av Gandalf (trollkarl), Gimli (dvärg), Legolas (alv) Aragorn och Boromir (människa) samt Frodo, Peregrin, Sam, Merry (hober). De ger sig av från Vattnadal för att förstöra maktens ring i Orodruin mitt inne i Mordor som är Saurons rike. Men innan de ens har kommit till Vattnadal, så hinner de fyra hoberna ha flera äventyr.

Berättelsen tar dem genom midgård där de deltar i kriget mot Sauron och förrädaren Saruman. Filmen följer inte riktigt boken, utan ganska mycket är utelämnat. Men om allt hade varit med, då hade den väl blivit allt för lång. Häftigt foto, ljud och duktiga skådespelare gör detta till en film utöver det vanliga.

Filmer action och äventyr uppdaterad 16-nov-2006